Waarom een creditmanager een plek verdient aan de directie tafel


Waarom een creditmanager een plek verdient aan de directie tafel

 

Nederlandse MKB-ondernemers lopen jaarlijks 15 miljard euro mis door onbetaalde facturen. Zelfs als u deze hoge verliezen in het oog houdt, zit de credit manager nog steeds niet aan de boardroomtafel. Dit is op zijn zachtst gezegd eigenaardig. Uw bedrijf kan een sterk merk hebben, of een gedreven verkoopteam, maar als de cashflow niet op peil is, zal elk bedrijf uiteindelijk in de problemen komen. Met name de Credit Manager zorgt ervoor dat de cashflow stabiel is. Wat nog belangrijker is, hij of zij kan ervoor zorgen dat een bedrijf winstgevender wordt. Reden te meer voor de Credit Manager om een ​​plek aan de directietafel op te eisen.

Credit Management is altijd winstgevender


 

Cashflow vormt de kern/ het hart van elk bedrijf, en alleen dit simpele feit zou reden genoeg moeten zijn voor de directie om regelmatig credit managementbeheer te laten aanschuiven. Niet alleen MKB-ondernemers verliezen jaarlijks 15 miljard euro, slecht kredietbeheer is een van de belangrijkste redenen waarom nieuwe (snelgroeiende) bedrijven uiteindelijk zullen falen en crashen.

 

Een van de grootste verantwoordelijkheden van een Credit Manager is dat hij of zij ervoor zorgt dat de cashflow gezond en stabiel is. Een Credit Manager kan ook via verschillende kanalen winst behalen en is daarmee een cruciale sparringpartner voor de directie.

 

De Credit Manager kan een belangrijke rol spelen in een organisatie of bedrijf om meer focus te krijgen op winstgevende doelgroepen, in plaats van klanten die in dat opzicht niet winstgevend zijn of groeien. Alle waardevolle informatie wordt verzameld met kredietbeheer: van orderwaarde tot kredietwaardigheid en marktinformatie. Met al deze kredietinformatie kunt u voorspellen welke klanten zullen groeien of het meest winstgevend zijn. Naast het beoordelen van de kredietwaardigheid van nieuwe klanten, kunt u een belangrijke rol spelen bij het adviseren van een verkoopteam over doelgroepen met potentieel voor een maximale winst.

 

Deze inzichten dragen bij aan een focusverschuiving van meer omzet naar meer winst. Zelfs als de directie je vertelt dat het verhogen van de winstgevendheid een primaire focus is, kun je zien dat de focus nog steeds op omzet ligt. Als je naar een standaard commercieel businessplan kijkt, is het doel meestal zoiets als ‘5 procent omzet in de komende 12 maanden.’ Er zijn maar weinig bedrijven die zich richten op het binnenhalen van winstgevende klanten als doel. Een plek voor creditmanagement aan de directietafel kan hierin verandering brengen.

Blogs

Fostered by
MaxCredible partners